Για να κάνουμε συγκεκριμένο τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ανάκτηση δεδομένων από έναν δίσκο SSD, θα πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε τη βλάβη του.
Αυτό γίνεται μέσω της διαδικασίας διάγνωσης, η οποία στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για λόγους απλότητας, χωρίζουμε τις πιθανές κατηγορίες βλαβών στις εξής δύο:
- Ηλεκτρονική Βλάβη στο PCB του δίσκου, και
- Βλάβη στο Firmware του δίσκου.
Για την περίπτωση της ηλεκτρονικής βλάβης στο PCB του δίσκου, θα πρέπει απλώς να επισκευάσουμε την πλακέτα και να επαναφέρουμε τη λειτουργία του δίσκου. Αυτό απαιτεί, φυσικά, κορυφαίες γνώσεις ηλεκτρονικής και δεν είναι καθόλου εύκολο.
Για την περίπτωση της βλάβης στο Firmware, που είναι και η συχνότερη, η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από τον τύπο του Controller που χρησιμοποιεί ο δίσκος και από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μνήμες NAND που αποθηκεύουν τα δεδομένα.
Εφόσον ο controller είναι γνωστός και του έχει γίνει ήδη Reverse Engineer, τότε ο δίσκος μπαίνει σε “ασφαλή λειτουργία”, μέσω της οποίας δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο controller με τα υπόλοιπα μέρη του δίσκου.
Στην κατάσταση αυτή, τροφοδοτούμε τον δίσκο με “εξωτερικό” firmware και αν αυτό επιτύχει, ξεκινάμε να “χτίζουμε” τα block που είναι απαραίτητα για την εκ νέου επικοινωνία με τον controller.
Εφόσον τα NAND chips είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που αγγίζει το 100%. Αν τα NAND chips είναι υποβαθμισμένα, τότε εφαρμόζουμε τεχνικές με τις οποίες παίρνουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από τον εν λόγω δίσκο.
Στείλτε μας τώρα έναν δίσκο SSD για ανάκτηση δεδομένων, ή καλέστε μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειάζεστε!
(210.3314829 για Αθήνα, 2310.402675 για Θεσσαλονίκη ή 6946.908811 για επείγοντα περιστατικά)